< terug naar sprekers

Simo Goddijn


Simo Goddijn studeerde Fonetiek aan de Universiteit Utrecht. Ze specialiseerde zich in de taal- en spraaktechnologie en studeerde in 1997 cum laude af. Ze werkte negen jaar in verschillende banen bij op het snijvlak van de wetenschap en de praktijk. Vanaf 2006 werkt ze bij BureauTaal. Daar heeft ze samen met haar collega’s het concept ‘taalniveau B1’ doorontwikkeld. Een tekst op taalniveau B1 is een tekst die begrijpelijk is voor het overgrote deel van onze bevolking.

Simo herschrijft ingewikkelde teksten naar teksten op taalniveau B1. Het doel? Zo veel mogelijk mensen begrijpen de tekst en ondernemen daarna de juiste actie. Ze geeft daarnaast al 13 jaar trainingen aan professionals. Bijvoorbeeld aan bankiers, callcentermedewerkers, farmaceuten of gemeenteambtenaren. Maar ook de buitenlandse partnerbureaus van BureauTaal. Die leert ze de grote lijnen en de fijne kneepjes van het schrijven op taalniveau B1.

Tot slot helpt ze taalhulpmiddelen te ontwikkelen. Het programma Texamen bijvoorbeeld, dat automatisch het taalniveau van een tekst meet. Zo blijft ze toch nog bij de taaltechnologie betrokken.


Sessies

Samen op weg naar een begrijpelijke(re) bijsluiter


Deze website maakt gebruik van cookies om na te gaan hoe deze wordt gebruikt.

Meer info