Over CBG


Als onafhankelijke autoriteit reguleert het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) de kwaliteit, werking en veiligheid van een medicijn, en stimuleert het CBG het juiste gebruik door de juiste patiënt. Van een pijnstiller bij de drogist tot een door een medisch specialist voorgeschreven behandeling. Van traditionele tot geheel nieuwe middelen. Voor de medicijnen in Nederland en - samen met Europese collega's - voor de medicijnen in Europa.

 

Dit doet het CBG door midden in de samenleving te staan, in alle openheid en in directe samenwerking met patiënten, artsen, apothekers en wetenschappers. Waarbij het CBG het delen van kennis - van wetenschappelijk onderzoek tot gebruikersinformatie - initieert en stimuleert.

 

Zo heeft en houdt het CBG inzicht en overzicht - over medicijnen en het gebruik in de praktijk. En zo levert het CBG een belangrijke bijdrage aan het welzijn van alle mensen die - soms of dagelijks - medicijnen gebruiken.

 

Iedereen die een medicijn gebruikt moet daarop kunnen vertrouwen. Dit is waar het CBG elke dag aan werkt, in Nederland en in Europa.

 

CBG Collegedag 2016

Vertrouwen in medicijnen

Hoe staat het met het vertrouwen in medicijnen en wat kan beter?

Deze website maakt gebruik van cookies om na te gaan hoe deze wordt gebruikt.

Meer info